Csurgó Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ

8840 Csurgó, Soltra utca 14. Telefon: 82/571-230 Előjegyzés: 82/571-236 Fax: 82/571-231 e-mail: csurgo.jarobeteg@gmail.com
 

Otthoni szakápolás

 

Tisztelt lakosság!
 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Csurgói Egészségügyi Centrum pályázati úton biztosított, a társadalombiztosítás ellátására szerződött Otthoni szakápolási tevékenysége 2018. január 31-el megszűnt.

A NEAK a területi ellátásra érvényes otthonápolási szerződésekkel rendelkezik más egészségügyi szolgáltatókkal, így a Csurgói Egészségügyi Centrum Szolgáltató Np. Kft. kifejezett kérésére sem tudott az otthonápolási tevékenységre szerződést kötni.

Mivel az otthonápolási szolgálatok területi ellátási keretekkel rendelkeznek, Önök továbbra is igénybe tudják venni lakóhelyükön szükség esetén az ellátást. Az ellátási keretek településenként adottak. A lakóhelyén ellátási kötelezettséggel rendelkező otthoni szakápolási szolgálat után érdeklődjön háziorvosánál vagy a helyi önkormányzatnál.

 

Az otthoni szakápolási tevékenységről szóló 20/1996 (VII. 26.) NM rendelet alapján a beteg otthonában vagy tartózkodási helyén, kezelőorvosa rendelésére, szakképzett ápoló által végzett tevékenység.


Az otthoni szakápolás vagy házi szakápolás célja, hogy a beteg otthoni környezetben, személyre szabottan, humánus és szakszerű ápolásban részesüljön.


Az otthoni szakápolás abban az esetben vehető igénybe, ha a beteg egészségi állapota – orvosi végzettséghez nem kötött – komplex kórházi ápolást igényelne, de azt helyettesíteni lehet az otthoni szakápolás körében nyújtható ellátásokból összeállított kezeléssel.


 


Vissza a főoldalra