Tüdőgyógyászat

 

 

Telefon

Rendelési idő

Tüdőgyógyászat

 Közvetlen telefonszám:

 
82/571-237

Dr. Jilling Ildikó Mária - Csütörtök 16:00-20:00

Esetleges változások után érdeklődni lehet a 82/571-236-os telefonszámon.

 

Igénybevétel módja:

Beutaló és előjegyzés köteles!

 

Honnan kell beutaló:

Beutalót háziorvosától vagy más szakrendelésről hozzon magával.

 

Általános tájékoztatás:

 

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?

Az intézet recepcióján: mindennap 8:00-14:00-ig az alábbi telefonszámon:82/571-236

 

Van-e várólista?

A vizsgálatokra 2-4  héten belül előjegyzési időpontot tudunk adni. Sürgősségi beutalóval érkezett  betegeinket soron kívül fogadjuk.

 

Mit kell magával vinnie?

A tüdőgyógyászati  vizsgálatra érkező beteg valamennyi korábbi vizsgálati leleteit,rendszeresen szedett gyógyszereinek listáját valamint  képalkotó dokumentumait  hozza magával.

 

Mivel foglalkozik a rendelés,milyen panaszokkal,tünetekkel,betegségekkel lehet ide fordulni?

A tüdőgyógyász az alapos kikérdezés, anamnézis felvétele után számtalan képalkotó eljárást, így röntgent, ultrahangot, CT-t és MR-t is alkalmaz, míg az allergia vizsgálatához vérvizsgálatot vagy bőrpróbát  végez. Gyakori diagnosztikai eszköz a légzésfunkciós vizsgálat, a spirometria és a vérgáz vizsgálat is.

A kivizsgálás alapján a szakorvos aztán beállítja a gyógyszeres kezelést, előírja a kontrollok gyakoriságát, vagy a kórházi ellátás, esetleg műtét szükségességét. A tüdőbetegségek kezelésére, az állapotok stabilizálására a gyógyszerek széles spektruma áll rendelkezésre.

 

Milyen tünetekkel kell tüdőgyógyászhoz fordulni?

Általánosságban akkor, ha nehézlégzést, éjszakai izzadást, fulladást tapasztalunk, esetleg köhögés (akár produktív, akár improduktív), mellkasi fájdalom kínoz, és fokozott váladékképződésre leszünk figyelmesek. Ugyancsak tüdőbetegségre utalhatnak a gyulladást jelző faktorok a vérképben (magas vérsüllyedés, magas fehér vérsejtszám, magas CRP)

 

Vissza a Főoldalra!